Godinama smo gradili ukusnu istoriju. Uspešno je gradimo i dalje!
Godina 1930 – početak
Pukovnik Harland Sanders kupuje motel i kafe u Korbinu, Kentaki , SAD.
Godina 1942 – prva jedinstvena mešavina
U svojoj 49. godini Pukovnik Harland Sanders je napravio jedinstvenu mešavinu – 11 vrsta bilja i začina koju je nazvao Originalni recept. Piletina spravljena na taj način je služena u restoranu.
Godina 1956 – majstor kulinarstva deli svoj recept sa ostalima
Sedamnaest godina kasnije, Sanders odlučuje da proda svoj čuveni recept ostalim vlasnicima restorana.
Godina 1964 – prva velika investicija
Brz razvoj lanca restorana rezultirao je prodajom američkog dela lanca jednom broju velikih investitora 1964. godine. Pukovnik Sanders ostao je portparol kompanije. Sa novim menadžmentom Kentucky Fried Chicken korporacija nastavila je sa ubrzanim razvojem.
Godina 1966 – debi KFC-a na berzi
17.03.1966. godine – deonice su prodate putem javne ponude, a 16. januara 1969. kompanija je izašla na Njujoršku berzu.
Godina 1968 – dinamični razvoj
Prvi inostrani KFC restoran otvoren je 1956. godine u Kanadi, dok su sada rasprostranjeni u 80 zemalja. Sandersu je trebalo 10 godina da otvori prvih 600 restorana, a ostali su se samo nizali jedan za drugim.
Pet-hiljaditi KFC restoran u Americi otvoren je 1989. godine, a hiljaditi inostrani 1992. godine u Japanu.
U oktobru 1986. godine kompanija PepsiCo.Inc kupila je lanac restorana za iznos od 840 miliona dolara. Godine 1997. kompanija PepsiCo.Inc objavljuje prelazak restoranskog poslovanja u odvojenu kompaniju TRICON Global Restaurants Inc. koja je objedinila brendove poput KFC, Pizza Hut and Tacco Bell.